Boliden expanderar containertrafiken med Dalshult som ny partner

Pendeln har rullat in på Skånterminalen i Helsingborgs Hamn sedan 1993. Foto: Helsingborgs hamn

Boliden, som sedan 1993 har haft en tät godstransport mellan Rönnskär och Helsingborg, har nu utökat sin verksamhet med en ny hamnpartner. Dalshult blir nu en del av kedjan och kommer att hantera ett ökat flöde av containrar. Den nya leveransen innebär att Boliden börjar skeppa en kundspecifik produkt veckovis.

Dalshult förbereder sig för den nya uppgiften som innebär lastning av omkring fyrtio containrar varje vecka. För att säkerställa att den specialmåttade metallen lastas korrekt och kan hanteras effektivt ombord, samarbetar Dalshult med MariTerm, som är experter på lastsäkring. Det nya flödet kräver noggrann lastning för att klara hårda sjöförhållanden och för att upprätthålla balansen på fartygen.

”Att Boliden utökar med ett helt nytt containerflöde i den befintliga logistikkedjan skapar stabilitet för vår verksamhet och stärker vår position inom hamnlogistiken”, berättar Thomas Pålsson som är produktionschef på Dalshult.

Boliden har en tydlig vision att vara den mest klimatvänliga och respekterade metalleverantören globalt. En stor del av den svenska exporten transporteras via Helsingborg, vilket betonar den strategiska betydelsen av den nya logistiska lösningen.

”Det var viktigt för oss att skapa ett nytt partnerskap med Dalshult när de tog över logistikverksamheten i hamnen. Helsingborg är en betydande destination för oss med ett väletablerat flöde via pendeln”, säger Jan Astlin som är Sr Sourcing Manager Logistics på Boliden.