Copperstone fyller på kassan med 266 miljoner

Foto: Copperstone Resources

Prospekteringsbolaget Copperstone meddelar att de har genomfört en riktad nyemission av 248 598 130 aktier och tillförs cirka 266 miljoner kronor.

Bolaget avser att använda emissionslikviden från nyemissionen för att möjliggöra fortsatta investeringar inför återöppnandet av koppargruvan Viscariagruvan i Kiruna.

Jörgen Olsson, styrelseordförande Copperstone, kommenterar:

– Vi är mycket stolta att vi har attraherat substantiellt institutionellt intresse i denna transaktion. Vi välkomnar de nya ägarna Skandia, Fjärde AP-fonden (AP4) och Handelsbanken Fonder till ägarkretsen och ser fram emot det utökade stödet för att återstarta Viscariagruvan som vid full drift kommer att öka den svenska produktionen av kopparkoncentrat med mer än 30 procent.

Copperstone har som målsättning att erhålla miljötillstånd för Viscariagruvan under inledningen av 2024. Därför ser man behov av att säkra finansiering för arbetet med att återstarta Viscariagruvan.

Viscariagruvan var tidigare i drift under 1980- och 1990-talen men stängde när efterfrågan på koppar sjönk strax innan millennieskiftet.