Metso Outotec får stor order på pelleteringsanläggning i Kina

Foto: Metso Outotec

Sandvik-konkurrenten Metso Outotec har tecknat kontrakt med kinesiska BSIET avseende leverans av två kompakta pelleteringsanläggningar för järnmalm. Utrustningen ska installeras hos Chengde Zhaofeng Iron and Steel Group i Hebei-provinsen.

Detta är det sjätte kontraktet för ett pelletsverk som den finska verkstadskoncernen har rott i land i Kina sedan 2020 och den första ordern på anläggningar i denna storleksordning på den kinesiska marknaden. Ordervärdet är på 33 miljoner euro.

Leveransen omfattar konstruktion och design av processgasfläktsystem, leverans av instrumentering, kontrollsystem samt övervakningstjänster och teknisk utbildning bland annat.

De tre meter breda anläggningarna har vardera en kapacitet på 2,6 miljoner ton pellets om året. Pelletsproduktionen vid Zhaofeng-fabriken beräknas starta runt tredje kvartalet 2024.

– Dessa anläggningar kommer att vara en bra referens för ytterligare kompakta pelletsanläggningar för detta marknadssegment i Kina, säger Mr Hou, General Manager för BSIET i ett pressmeddelande från Metso Outotec.