Hon vinner Svemins arbetsmiljöpris 2023

Årets vinnare Camilla Backebjörk tillsammans med Gramkos ordförande Gunnar Rådberg. Foto: Svemin

Camilla Backebjörk, arbetsmiljöutvecklare på LKAB Malmberget, fick nyligen ta tog emot branschorganisationen Svemins Arbetsmiljöpris 2023.

Förmågan att inspirera medarbetare och skapa en tryggare arbetsmiljö genom utbildning och pedagogiskt material imponerade på juryn.

– En sund och trygg arbetsmiljö är en förutsättning för att trivas och må bra på sin arbetsplats. Med årets tema för arbetsmiljökonferensen (inkludering, likabehandling och värderingar) vill vi lyfta fram och belysa hur viktigt det är att arbeta med och vara medveten om att dessa parametrar spelar lika stor roll som de fysiska ”hårda” delarna i arbetsmiljön, säger Svemins arbetsmiljöexpert Åsa Dahlfors i ett pressmeddelande.

I 13 år har Backebjörk arbetat med frågor som rör arbetsmiljö och säkerhet. Vikten av långsiktigt arbete är enligt Backebjörk stor.

– Man kan välja att utmana eller bevara normer. Viljan kommer inifrån. Vi har jobbat med att människor ska få insikt genom utbildning. Man måste se det som ett långsiktigt arbete och inte något man bara kan bocka av, säger Backebjörk.