Gruvindustri i fokus vid Business Swedens högnivåkonferens i Sydney

Bild: Business Sweden

Business Sweden bistår kronprinsessparets officiella besök i Australien och Nya Zeeland. ”Givet gruvindustrins ställning i Australien och gruvindustrins viktiga roll för den gröna omställningen globalt är Business Swedens huvudaktivitet under kronprinsessparets besök det som går under namnet Sweden-Australia High-level Sustainable Mining Summit”, skriver Business Sweden.

– Sverige och Australien är två av världens ledande gruvnationer. Sverige har teknologi, innovation och ett hållbart systemtänk som ger fördelar när gruvindustrin utvecklas och får en allt större betydelse och roll för allt fler länder. Vi hoppas att vårt arrangemang ska leda till nya samarbeten och affärsmöjligheter, säger Business Swedens vd Jan Larsson som deltar på plats.

På heldagskonferensen är representanter inbjudna från den australiensiska gruvindustrin för att lära sig mer om vad som sker i Sverige kring hållbar gruvdrift.  Arrangemanget som äger rum onsdag 15 februari har enligt Business Sweden fått stor uppslutning från det svenska näringslivet lokalt med både stora och små bolag representerade.

Business Swedens uppdrag är att hjälpa svenska företag öka sin globala försäljning och internationella företag investera och expandera i Sverige.