Energilagringsbolaget Mine Storage rekryterar Maria Säfström

Maria Säfström. Foto: Mine Storage

Svenska energilagringsföretaget Mine Storage växer sitt team med ytterligare en områdesexpert. Maria Säfström, nuvarande hållbarhetschef på Svenska Kraftnät har tackat ja till rollen som chef för miljö och tillstånd och kommer att ansluta till Mine Storage i februari 2023. Hennes breda erfarenhet från hållbarhets- och miljöfrågor kommer att vara avgörande för projektutvecklingsarbetet av Mine Storages energilagringsanläggningar.

Maria har en unik profil genom att ha jobbat med miljöfrågor från tre olika perspektiv - länsstyrelser, miljökonsultföretaget Golder samt Ihus och Svenska Kraftnät. Med hennes breda erfarenhet från många branscher och seniora ledarroller kommer hon starkt kunna bidra till en ännu snabbare utveckling och framdrift för Mine Storage säger Thomas Johansson, VD på Mine Storage.

Maria som har jobbat med ESG-frågor med fokus på miljöområdet i 20 år har en bred branscherfarenhet. Innan hennes nuvarande roll på SvK har Maria hanterat miljö- och hållbarhetsfrågor inom fastighetsbranschen, bland annat som VD på Ihus. Hon har också hållit seniora roller inom miljökonsultvärlden samt hantera tillståndsfrågor som miljöhandläggare på Länsstyrelsen.

Maria kommer att ansvara för att bygga upp processer för, och driva miljötillståndsarbetet som är en stor och viktig förberedande del av att bygga en portfölj av mine storage-anläggnignar.

Det här ska bli fantastiskt spännande. Det finns ett stort behov av olika typer av energilager. Det finns så många fördelar med att utnyttja pumpkraft, både miljömässigt och tekniskt och jag tycker verkligen att Mine Storage har en riktigt bra idé här. Sen är det extra spännande att få komma in så här tidigt i bolaget och vara med nästan från början säger Maria Säfström.