Thyssen-Krupp diskuterar delvis försäljning av marina divisionen med Carlyle

Foto: Thyssen-Krupp

I en ny utveckling för den tyska industrigiganten Thyssen-Krupp, pågår nu samtal med den amerikanska investeringsfirman Carlyle om en potentiell investering i deras marina dotterbolag. Företagen har kommit överens om att genomföra en noggrann granskning och värdering av divisionen, enligt vad Thyssen-Krupp meddelade på nyligen. Denna utvärdering fokuserar på en möjlig delvis försäljning av Thyssen-Krupp Marine Systems (TKMS) till Carlyle.

Men detta utesluter inte andra alternativ för att göra marina affärsområdet mer självständigt på kapitalmarknaden.

- Att engagera en private equity-firma är bara en av flera vägar vi utforskar för att göra vårt marina segment mer oberoende, sa styrelsemedlem Volkmar Dinstuhl.

Statlig tysk investering

Samtidigt håller diskussioner med den tyska regeringen på om en möjlig statlig investering i den marina sektorn. Enligt planer som Handelsblatt fick insyn i förra året, kan en finansiell investerare ta majoritetskontroll över ubåtstillverkaren TKMS, medan den tyska staten skulle kunna äga en minoritetsandel.

Efterfrågan på försvarsmateriel ökar

Det har rapporterats att Tyskland kan förvärva en andel på 20 procent eller mer genom den statliga bankgruppen KfW, enligt källor bekanta med planeringen. Både fackföreningen IG Metall och företagets arbetarråd har uttryckt stöd för en statlig investering.

Denna rörelse kommer i en tid då efterfrågan på försvarsmateriel ökar, vilket potentiellt kan driva på affärerna för Thyssen-Krupp Marine Systems ytterligare.

Källa: Reuter/ Handelsblatt