Metallåtervinningsföretaget Speira tar över Real Alloy Europe

Foto: Speira

Metallåtervinningsföretaget Speira meddelade nyligen att de har undertecknat avtal om att förvärva Real Alloys europeiska verksamhet. Slutförandet av transaktionen är villkorat av sedvanliga stängningsvillkor och godkännanden.

Real Alloy Europe återvinner aluminium och magnesiumskrot och har sju anläggningar och cirka 600 anställda i Tyskland, Norge, Frankrike och Storbritannien.

Enligt Speira kommer förvärvet kommer att förbättra Speeiras kapacitet att använda återvunnen metall i sin produktion och leverera högkvalitativa, lågkolhaltiga valsade aluminiumprodukter till sina kunder.

Speiras koncernchef Einar Glomnes kommenterar förvärvet i ett pressmeddelande:

–Integrationen av Real Alloy Europe i Speira kommer att påskynda vår strategi att skapa slutna kretsar från skrot till slutprodukt och tillbaka. Vi ser fram emot att investera ytterligare i Speiras och Real Alloy Europes kombinerade kapacitet för att möta marknadens efterfrågan på hållbara och cirkulära lösningar. Efter förvärvet kommer Speira att fortsätta fokusera på att leverera tredjepartstjänster för återvinning till befintliga och nya kunder hos Real Alloy Europe.