Metso vill permittera personal inom affärsområdet Aggregates

För att anpassa produktionsvolymerna för ballastutrustning till den lägre efterfrågan kommer Metso att inleda fackliga förhandlingar om permitteringar i Tammerfors. Arkivbild.

Den finska industrijätten har inlett fackliga förhandlingar kring eventuella tillfälliga permitteringar på upp till 90 dagar inom affärsområdet Aggregates i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Orsaken uppges vara att orderstocken vid Metsos Aggregates Tammerfors-fabrik är låg och lagren av färdiga produkter är på en hög nivå.

Hösten är vanligtvis en långsammare säsong för ballastverksamheten, enligt Metso, så ingen snabb förbättring av efterfrågan förväntas före årsskiftet. Dessutom har efterfrågan på mobil utrustning varit låg globalt sett och distributörernas höga lagernivåer i Nordamerika påverkar behovet av nya maskiner. Därför behöver företaget anpassa sin kapacitet till den tillfälliga minskningen av arbetsbelastningen och för att uppnå kostnadsbesparingar.

För att anpassa produktionsvolymerna för ballastutrustning till den lägre efterfrågan kommer Metso att inleda fackliga förhandlingar om permitteringar i Tammerfors organisation för krossutrustning. Förhandlingarna kommer också att omfatta alla övriga funktioner och personalgrupper inom ballastverksamheten i Finland. Totalt berörs cirka 560 personer.

Permitteringarna planeras att genomföras under slutet av 2024 och våren 2025.