Zinkgruvan Mining tillsätter ny gruvchef

Andreas Suup ersätter Craig Griffiths ny gruvchef på Zinkgruvan Mining. Foto: Zinkgruvan Mining

Andreas Suup blir ny gruvchef på Zinkgruvan Mining. Hans främsta uppdrag blir att säkerställa en säker, stabil och hög produktion i gruvan. fylugiup

Andreas Suup ersätter Craig Griffiths som gått i pension efter sex år som gruvchef. Efter 20 år inom gruvindustrin som bland annat utvecklingsingenjör, verkschef, anrikningschef och teknisk chef hos LKAB och som gruvchef för först Kristinebergsgruvan och senast Renströmsgruvan hos Boliden flyttar nu Andreas med sin familj söderut till Örebro.

– Vi ser med stor glädje fram mot att Andreas börjar hos oss på Zinkgruvan Mining. Andreas har lång erfarenhet inom gruvindustrin som passar bra in hos oss. Han kommer i allra högsta grad bidra till vår påbörjade resa framåt med fokus på arbetsmiljö och en stabil produktion, säger Staffan Sandström, vd på Zinkgruvan Mining.

– Att få chansen att lära mig gruvkulturen hos Zinkgruvan Mining ska verkligen bli roligt. Jag kommer göra mitt bästa för att fortsätta utveckla arbetet med daglig styrning, veckostyrning och avvikelserapportering för att nå produktionsmålen. Långsiktigt måste vi fortsätta utvecklingsresan med elektrifiering, digitalisering och effektivare stödprocesser i produktionscykeln. Jag vet också att säkerhetsarbetet med kritiska kontroller har varit framgångsrikt, säger Andreas Suup.