SSAB lanserar nytt finansiellt ramverk för hållbar omställning

Det är framför allt grön finansiering för två kategorier som omfattas: Miljöeffektiva produkter, produktionstekniker och processer samt förnybar energi. Foto: Simon Matthis

SSAB har lanserat ett nytt kombinerat ramverk för gröna och hållbarhetslänkade finansiella instrument. Ramverket ska stödja SSAB:s omställning till fossilfri ståltillverkning och investeringar i effektivare och flexiblare produktionssystem. Det skas ge SSAB möjligheten att emittera både gröna och hållbarhetslänkade obligationer och andra finansiella instrument eller en kombination av de två.

– Med vårt nya finansiella ramverk tar vi ett avgörande steg i vår omställning mot fossilfri ståltillverkning och minskade koldioxidutsläpp. Det innehåller ambitiösa, vetenskapligt baserade klimatmål och sätter tydliga ramar för våra gröna investeringar framåt, säger Leena Craelius, finansdirektör på SSAB, i ett pressmeddelande.

Det är framför allt grön finansiering för två kategorier som omfattas: Miljöeffektiva produkter, produktionstekniker och processer samt förnybar energi.