SPM får order för mangansmältverk i Norge

 Gjutningsarbete – manganlegeringar. Foto: Bruno Détante/Eramet

Norska mangansmältverket Eramet Norway Sauda uppgraderar onlineövervakning av produktionskritiska frånluftsfläktar

Manganproducenten Eramet Norway kommer att uppdatera övervakningen av produktionskritiska frånluftsfläktar genom att uppgradera till svenska SPM:s Intellinova Parallel EN, som är ett onlinesystem för tillståndskontroll på industriell utrustning med höga krav på tillgänglighet. Det skriver SPM i ett pressmeddelande.

Tor Johne Åbø, avdelningschef för el/automation på Eramet Norway Sauda kommenterar uppgraderingen:

– Dessa fläktar är mycket viktiga för vår produktion, och vi behöver full kontroll över deras mekaniska tillstånd för att undvika oplanerade stopp som orsakar föroreningar av miljön. Med detta system på plats kommer vi att få den kontroll vi behöver.

Mangansmältverket Eramet i Sauda, Norge, har använt utrustning för tillståndskontroll från SPM sedan början av 1990-talet.

 

Eramet Norway är en den av den franska industrikoncernen Eramet, världsledande inom tillverkning av metallegeringar, särskilt mangan och nickel, samt högkvalitativa speciallegeringar. Koncernen sysselsätter cirka 9 000 personer i tjugo olika länder. Eramet Norway's processinganläggning i Sauda sysselsätter cirka 175 personer och är med sina två 40 MW ugnar den största ferromanganproducenten i norra Europa, enligt SPM.