Ruukki Construction kan göra sig av med 200 tjänster

Foto: Ruukki Construction

SSAB:s dotterbolag Ruukki Construction planerar anpassning av sin verksamhet till den svaga efterfrågan i byggnadsindustrin. Åtgärderna omfattar samtliga affärsenheter och länder där verksamhet bedrivs och syftar till årliga kostnadsbesparingar om uppskattningsvis 15 miljoner euro.

De planerade åtgärderna förväntas att vara genomförda vid slutet av 2023. Cirka 200 tjänster kan komma att påverkas.

”Situationen på marknaden i de tio länder där Ruukki Construction har verksamhet har varit svag under en tid och lite tyder på en återhämtning på kort sikt. Mot den bakgrunden har Ruukki Construction för avsikt att öka den operationella effektiviteten genom anpassning av kostnadsstrukturen och ytterligare effektivisering av sin organisation. Detta samtidigt som man säkerställer rätt förutsättningar för att genomföra den långsiktiga tillväxtstrategin”, skriver Ruuki i ett pressmeddelande.

– För att säkerställa vår konkurrenskraft i ett utmanande marknadsläge, behöver vi anpassa vår kostnadsstruktur i alla länder. Vi kommer dock fortsätta att genomföra vår långsiktiga strategi, säger Sami Eronen, verkställande direktör för Ruukki Construction i ett pressmeddelande.

Ruukki Construction har cirka 1 500 anställda i Norden samt Central- och Östeuropa.