Sandvik förvärvar mjukvaruföretag inom gruvplanering

Foto: Deswik

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva Australien-baserade Deswik, specialiserat på mjukvara för gruvplanering. Deswik kommer att vara en del av Digital Mining Technologies, en nybildad division inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions.

”Deswik har en mycket stark kundbas, och bolagets höga lönsamma tillväxt och kundlojalitet kommer att ytterligare öka Sandviks närvaro inom mjukvara och digitalisering, och bidra till att öka tillväxten”, skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

− Jag är mycket nöjd med att vi fortsätter att exekvera på vår strategi. Gruvplanering och optimering av driften är en stor tillväxtmöjlighet och det här kompletterande förvärvet och vår nybildade division Digital Mining Technologies stärker vårt digitala erbjudande och gör att vi kan leverera en mer heltäckande uppsättning av teknologier, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Privatägda Deswik grundades 2008 och har sitt huvudkontor i Brisbane. Deswik har cirka 300 anställda och 14 kontor i 10 länder.

Köpeskillingen har inte avslöjats.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022, och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.