Beowulf börsrusar efter positiva signaler från regeringen

Foto: Beowulf Mining

Prospekteringsbolaget Beowulf Minings aktiekurs steg över 10 på onsdagsförmiddagen efter kommenterar från Sveriges nya statsminister om behovet av fler gruvor i Sverige och den nye näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson som i en intervju sagt att han hoppas kunna öppna och ge tillstånd till flera nya gruvor.

”Beowulf (AIM: BEM; Spotlight: BEO), mineralprospekterings- och utvecklingsbolaget, noterar den senaste uppgången i aktiekursen i Stockholm och London, som följer på positiva kommentarer från den nya svenska statsministern om behovet av fler gruvor i Sverige och den nya närings- och innovationsministern om att "vidta åtgärder" i frågan om Kallak.

Bolaget kommer att skriva till ministern och begära förtydliganden om den återstående bedömningsprocessen i Kallak-ärendet och tidpunkten för ett beslut”, skriver Beowulf i ett pressmeddelande.

Det brittisk-svenska prospekteringsbolaget lämnade in en ansökan om bearbetningskoncession för att bryta järnmalm i Kallak i Norrbotten 2013 -  och väntar fortfarande på svar.

FN-organet Unesco har dock uttalat sig negativt om gruvplanerna och varnat för stor eller mycket stor påverkan på världsarvet Laponia.