Så gör du för att betta på sport (via t ex campobet sverige)

Att betta på sport är det många som gör, hos till exempel campobet sverige, men hur blir du bra på det och vilka bettingsidor ger dig som bettare bäst välkomstbonus? Dessa frågor och fler svarar vi på precis nu.

Så blir du bättre på att betta (hos t ex campobet sverige)

Här nedan ger vi dig praktiska tips som hjälper dig bli bättre på att betta.

Ha koll på din bankrulle

Din bankrulle, eller ditt spelsaldo, är andra ord för hur mycket pengar du har att spela för. Inom begreppet bankrulle är bankroll management viktigt, som betyder att du använder ett system för att maximera dina vinstmöjligheter när du bettar.

Inom bankroll management är det viktigt att du bestämmer ett visst procenttal, såsom 1 % av din totala bankrulle, och aldrig bettar för mer än så på samma gång. Om du följer den regeln är det enklare att inte förlora för mycket på en gång, och att inte jaga ikapp förluster vilket kan vara förödande för bankrullen.

Läs på ordentligt

De som sätter oddsen, alltså oddssättarna, har full koll på det mesta, så det är viktigt att även du läser på inom den sport du bettar inom. Om du exempelvis bettar på Premier League-matcher är det en bra idé att bara betta på ett fåtal lag så att du således lätt kan hålla full koll på vad de lagen har för sig, såsom vilken formkurva de har.

Att betta på flera olika sporter eller flera olika ligor inom samma sport är fullt möjligt, men då blir det svårare att hålla sig mer informerad än de som sätter oddsen.

Läs mer: Detta har hänt på årets Euro Mine Expo

Betta med huvudet

Med att betta med huvudet menar vi att du inte ska betta med hjärtat, alltså på det lag du håller på, utan på det resultat som du tror går in. Kan du inte betta med huvudet utan hellre bettar med hjärtat är det bättre att avstå spel vid de tillfällen ditt favoritlag eller din favoritidrottare spelar eller tävlar.

Hur får du en bra välkomstbonus?

För att få en bra välkomstbonus är det första du ska göra att jämföra olika bettingsidor mot varandra, exempelvis via en jämförelsesida för bettingsidor. Hos en sådan portal kan du bland annat jämföra välkomstbonus, utbud och aktörernas rykte mot varandra.

Skapa ett konto

När du hittat den bettingsida som passar bäst för dig ska du skapa ett konto, vilket du i regel kan göra på någon minut med hjälp av Bank-ID. Efter det får du möjlighet att sätta in pengar, och i samband med det får du generellt välja om du vill ha din välkomstbonus eller inte.

Vanliga välkomstbonusar inom betting är:

  • Ett riskfritt spel på oddset såsom på en Allsvensk match. Vinner du får du behålla vinsten, och förlorar du får du pengarna tillbaka.
  • Att bettingbolaget matchar din första insättning är också vanligt, alltså att du får 400 kr att spela för om du sätter in 200 kr.
  • Att få gratissnurr som även kallas för free spins kan hända om bettingsidorna erbjuder spel på casino utöver bettingen.

Värt att tänka på är också att du ska spela lagom för att inte få problem med att sluta spela.