Höganäs flyttar fabrik från Bjuvs stadskärna

Foto: Höganäs Borgestad

Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad AB har ingått avtal om att flytta bolagets fabrik, för att möjliggöra en framtida utveckling av Bjuvs stadskärna. Dessutom gör flytten det möjligt för Höganäs Borgestad att bygga en ny och avancerad anläggning på en närliggande plats. Det skriver Höganäs i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Höganäs Borgestad är ett centralt företag i Bjuv har det också blivit tydligt att dess fabriksområde blockerar vidare utveckling av Bjuvs stadskärna och infrastruktur.

Kommunstyrelsens ordförande i Bjuv, Mikael Henrysson, kommenterar flytten:

- I 150 år har Bjuvs kommun och Höganäs Borgestad AB delat en gemensam historia och gemensamma framtidsutsikter. Därför är jag idag väldigt glad och stolt över att vi som kommun kommer ta över deras mark i centrala Bjuv för att vidareutveckla den och hela tätorten, samtidigt som företaget med sina arbetstillfällen stannar i kommunen, säger Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande.

Som en del av omlokaliseringen planerar HBAB att bygga en mer avancerad och effektiv produktionsanläggning.

– Det här är en stor affär för båda parter, vilket kommer att frigöra potentialen i Bjuv centrum och framtidssäkra Höganäs Borgestad som en attraktiv arbetsgivare och en ledande industriell partner för våra kunder. Vi kommer att investera rejält i utvecklingen av en ny anläggning, säger Hanna Landell, VD på Höganäs Borgestad AB.

Som en del av avtalet kommer kommunen att ställa en ny tomt till förfogande. Den nya anläggningen beräknas tas i drift inom tre till fem år.