Chuan Wang från Swerim ­– nu adjungerande professor vid KTH

Foto: Swerim

Chuan Wang är forskningschef för återvinning och miljö vid metallforskningsinstitutet Swerim. Nu börjar han som adjungerad professor på resurseffektivitet och miljö, vid enheten för processer vid KTH.

Chuan Wang doktorerade på Luleå Tekniska Universitet 2007 och ser nu fram emot att ingå i en forskargrupp på KTH för att kunna inspirera och uppmuntra unga studenter att forska och doktorera inom ett ämne som han brinner för.

– Det handlar om att ta vara på intresset hos dagens studenter och introducera ämnet så att vi tillsammans blir ännu bättre på att återvinna material på ett resurseffektivt sätt, säger Chuan Wang, i ett pressmeddelande.

Chuans specialitet som forskare handlar om att uppgradera och volarisera restmaterial för att ersätta jungfruligt material och därmed spara naturresurser. Chuan koordinerar bland annat Vinnova UDI projekt OSMET som syftar till att använda restprodukter genererat från papper- och massaindustrin samt andra industrisektorer för metallurgiska tillämpningar. Målet är att bidra till att minska klimatförändringarna, minimera deponier och bevara naturresurser för att uppnå en cirkulär ekonomi.